Boele, Marian, Ruurd & Wytske

zondag 30 maart 2014

Zeldzaam

De zee is vandaag zeldzaam kalm. Samen met Wytske hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om bij Madland hamn te gaan vissen. En het water was kraak helder zo vroeg in het jaar. Ondanks het feit dat we geen vis gezien hebben was het een heerlijke middag.




woensdag 26 maart 2014

Vertraging

De trein was een half uur te laat vanmorgen. Dat was geen probleem voor de kinderen.



zondag 23 maart 2014

Weekend

En dan gaan we natuurlijk weer langs het strand struinen. Ik heb nog geprobeerd wat te vissen maar dat was geen succes vanwege de wind.


vrijdag 21 maart 2014

Helder

De week zit erop en het is tijd om naar huis te gaan. Voor de verandering dit keer weer eens met Widerøe Dash 8. Helaas is het nogal stormachtig en bewolkt dus veel turbulentie en weinig zicht. Maar bij het opstijgen is nog wel goed te zien hoe helder het water deze tijd van het jaar is (momenteel doen we een test om de diepte te meten met een laser).


donderdag 20 maart 2014

Candle light

Als het even kan dan probeer ik mijn favoriete Belgen te ontmoeten onder het genot van een burger en een biertje (en een goed gesprek natuurlijk).

woensdag 19 maart 2014

Tromsø

Vanmiddag moest ik nog even langs NP. Ik liep mijn oude route langs de kade. Het is lekker om weer door de sneeuw te banjeren als de zon alweer hoog aan de hemel staat.

Tranøy

Voor mijn werk reis ik nu regelmatig naar Tromsø. Ter hoogte van Senja nam de bewolking toe en Vangsvik kon ik helaas noet zien. Maar Tranøy en het kerkje kon ik nog mooi zien liggen tussen de wolken.


zaterdag 15 maart 2014

Waaien

De afgelopen nacht heeft het flink gespookt. Toen ik de hond ging uitlaten, zag ik dat een boom het had begeven en dat het bruggetje aan het strand (dat eerst bijna weg was) plotseling veel te kort was.




De Hå Mester 2014

Vandaag was het Hå mesterskap i sjakk. Vorig jaar won Ruurd de beker voor 12-16 jarigen. Dit jaar waren er 18 tegenstanders, maar uiteindelijk was hij wederom de beste en gaat de wisselbeker weer naar de Britse school in Stavanger. Als hij volgend jaar weer wint kan de beker daar blijven.


 



donderdag 13 maart 2014

Vies

Bij de Synesvarden kan je mooi wandelen. Er is veel veen en dat trekt Marian wel. Voor de hond is het ook een feest, maar er is nog wel wat werk aan de winkel voordat hij weer naar binnen mag.




woensdag 12 maart 2014

Helder

Nu ik eindelijk een telescoop heb, is de hemel deze winter iedere avond bewolkt. Vandaag was het de hele dag helder en dat zou zo blijven tot rond kl 21. Dus eindelijk kon ik met de telescoop naar buiten. Helemaal helder was het niet meer en de bewolking werd snel dikker, maar toch was het de moeite waard. Jupiter helaas overbelicht maar de manen zijn des te beter te zien. De Orionnevel (M42) heb ik gebruikt als eerste test van het volgsysteem en dat ziet er niet slecht uit. Ter afsluiting nog even een plaatje van de maan.






zondag 9 maart 2014

Vissen

Het zijn drukke tijden geweest op het werk (daarom liep het blog ook wat achter). Maar dit weekend heb ik toch de tijd genomen om wat te vissen bij de vuurtoren. Het weer was niet veel soeps maar dat mocht de pret niet drukken. Er waren overwinterende ijseenden die straks weer naar het noorden vertrekken. Marian en de kinderen liepen langs het strand naar de vuurtoren en na wat lekkers in het de vuurtoren reden ze weer mee terug naar huis.






zaterdag 8 maart 2014

Skulesjakk

Dit weekend was Ruurd mee met de schaakploeg van zijn school in de regionale kampioenschappen. Ze eindigden in de middenmoot maar Ruurd was zeer tevreden met de wedstrijden die hij moest spelen.


maandag 3 maart 2014

Laatste dag op Senja

Terwijl bij ons in Stavanger de vakanties voorbij zijn, zijn ze in het noorden net begonnen. Daarom blijven Marian en Wytske iets langer voordat ze weer naar huis gaan. Op de laatste dag gaat Wytske met drie vriendinnen uit haar oude klas ouderwets ijsvissen en worstjes grillen. Trond houdt de wacht en de dag verloopt dan ook naar ieders volle tevredenheid.