Boele, Marian, Ruurd & Wytske

zaterdag 17 mei 2014

Achtervolging

Vanmiddag ging ik een rondje met de hond fietsen. Op weg naar huis kreeg ik het gevoel dat we achtervolgd werden. En ja hoor, het laatste stuk naar huis dribbelde Jip achter ons aan.


Voorzichtig

Het koolmees mannetje vliegt af en aan met voedsel. Hij let echter goed op. Eerst gaat hij in de heg zitten en kijkt rond. Als het dan vleilig lijkt gaat hij op de waslijn om nog eens goed rond te kijken en dan pas gaat hij naar binnen.


vrijdag 16 mei 2014

12 kuikens

Binnen een dag zijn alle eieren uitgekomen. Ik zag dat het vrouwtje de schalen op at. Ondertussen is het een af en aan vliegen van de ouders om 12 snaveltjes te voeden.



Moe

De kinderen zijn weer thuis. Ruurd kwam diep in de nacht terug en was afgemat. Wytske kwam vandaag overdag weer terug en had zich erg goed vemaakt. Om de thuiskomst te vieren hebben we een lekkere pizza van onze favoriete pizzaboer gehaald.





donderdag 15 mei 2014

De eerste jongen

Opeens zag ik een kuikentje tussen de eieren en terwijl ik keek kwam het tweede ei uit.


maandag 12 mei 2014

Schoolreis

Deze week zijn de kinderen op schoolreis. Ruurd en Anna heb ik afgezet op het vliegveld want die bezoeken Londen. Wytske gaat naar een verlaten mijndorpje dat is omgebouwd tot een vakantiepark voor kinderen.



zondag 11 mei 2014

Broeden

De koolmezen zijn nu een week aan het broeden en volgens de boekjes komen de jongen uit na twee weken, dus we moeten nog een weekje geduld hebben. Het vrouwtje zit nu dag en nacht op de eieren (een paar keer per dag gaat ze even weg) en het mannetje brengt haar af en toe wat eten.


Baas boven baas

Eenmaal thuis is alles weer bij het oude. Iedereen geniet van de vrije dag. Maar de één geniet net iets meer dan de ander.

Brusand

Zondagochtend reis ik weer terug naar Noorwegen. Eénmaal onder de wolken tijdens de daling naar Stavanger verschijnt Brusand in volle glorie met een mooi uitzicht over de enige lagune die Noorwegen rijk is.



vrijdag 9 mei 2014

Doetinchem

Als we klaar zijn, rijd ik naar mijn ouders om ze nog een dagje te bezoeken. Het weekend kan beginnen en ik vier het op traditioneel Hollandsche wijze.


Lunch

Op de laatste dag wordt ik meegenomen voor een lunch in een nabij gelegen restaurant. Gelukkig hebben ze er ook een broodje kroket.


Behalve Cora

Met uitzondering van Cora is men in Brabant vooral tegen en wil men minder als ik de verkiezingsposters mag geloven...


donderdag 8 mei 2014

Amalia

Na een lange dag verheug ik me om oude vrienden te bezoeken in Veenendaal. Dan loopt het vast op de A50 en op de radio hoor ik dat dit de langste files van het jaar zijn met 400 km. Dat is fijn om te weten. Ook de toevoeging dat het op de A50 helemaal vast staat is een opsteker. Mijn noorse navigatie voert mij langs de meest pitoreske plaatsen in het rivierengebied en naar lange files voor veerponten. Dan maar gewoon de rivier volgen naar het westen totdat het beter wordt. Opeens doemt de veerpont Amalia op en  er staat maar één andere auto! Op de pont wordt alleen kontant geld geaccepteerd en dat heb ik niet. Ik beloof dat ik de volgende keer dubbel betaal...


Nederland

De laatste 2 dagen van de week werk ik in Nederland. Een oer Hollandsche aankomst en dan door de tunnel bij Leidsche Rijn waarvan ik de conceptie nogal intiem heb meegemaakt. Uiteindelijk ben ik nog voor 9:30 op mijn werk. Het valt eigenlijk best mee met die files (als je de goede kant opgaat).



woensdag 7 mei 2014

13 jaar minus een dag

Hieperdepiep, morgen is onze Wytske jarig! Maar omdat ik morgen 3:45 uur weg moet doen we vanavond al een klein voorproefje met een teken boek en een 3d printer (via kickstarter dus ze moet nog tot december geduld hebben).





dinsdag 6 mei 2014

Tuinkers, the movie

De tuinkers heeft een week kunnen groeien en dat is ieder kwartier vastgelegd met de raspberry pi. Wytske heeft de beelden bewerkt tot een time laps film en hieronder ziet u het resultaat.



maandag 5 mei 2014

Toen en nu

Vuinuit het vliegtuig naar huis zie ik mijn vroegere transportmiddel voor het woon/werk verkeer: de hurtigbåt tussen Tromsø en Finnsnes. En vooruit, nog maar een keer Finnsnes en Vangsvik.





KV Barentshav

Vanuit mijn oude kantoor zie ik de KV Barentshav voorbij komen.



zondag 4 mei 2014

Nooit te laat

Het is nooit te laat om een belgisch biertje te drinken met een belg...



Naar het noorden

Om maandag op tijd te kunnen beginnen, vlieg ik op vanavond al naar het noorden. De zon gaat nog net onder. Het is wat bewolkt maar ik zie nog de brug naar Dyrøya en Vangsvik. Ik land om 22:00 in Tromsø en de zon wordt nog weerkaatst op de bergen.





zaterdag 3 mei 2014

12!

Ondertussen is de teller blijven steken op 12 eieren en is het broeden eindelijk begonen.



vrijdag 2 mei 2014

11 and counting...

Ondertussen zijn er 11 eieren gelegd...