Boele, Marian, Ruurd & Wytske

maandag 28 april 2014

Droog

Het is de laatste tijd nogal droog geweest en het gras is nog dor van de winter. Het is verboden om buiten open vuur te gebruiken. Maar gisteren was er toch iemand gaan grillen en de wind deed de rest. De grasbrand is vandaag nog niet geblusd. Toen ik vanmorgen vroeg op weg was naar het vliegveld, was de rook goed te zien (en te ruiken).

zondag 27 april 2014

Tuinkers

Het is weer eens tijd om iets met de raspberry pi te doen. Wytske en ik hebben bedacht om een time lapse filmpje te maken. Het leek ons leuk om een plant te zien groeien. Van een bakje met tuinkers gaan we een week lang foto's maken. Wytske heeft de raspberry pi geprogrameerd om iedere 15 minuten een foto op te slaan. Nu moeten we nog een week geduld hebben...




Biologie les

We leren aardig wat bij over het broedgedrag van de koolmezen. Iedere nacht is het vrouwtje in het nestkastje en legt een ei. Overdag verlaat ze het nest en dekt de eieren af. Ik heb de kans waargenomen om een paar fotoos te maken.



vrijdag 25 april 2014

Møte

Vandaag was het een aangename dag in zuid west Noorwegen. Zelf had ik er niet zoveel aan want ik had een vergadering in het centrum van de stad, maar het uitzicht deed me verlangen naar het weekend.



dinsdag 22 april 2014

Ei!

Vanmorgen rond 7 uur is het eerste ei gelegd.


Voortekenen III

Vanmorgen op weg naar mijn werk zag ik dat de kermis in Stavanger er weer is.

maandag 21 april 2014

Laatste dag

Iedereen gaat gebukt onder de wetenschap dat we morgen weer aan de bak moeten. Daarom staat er vandaag helemaal niks op het programma. Behalve dan je ouders inmaken met schaken gevolgd door onbeperkt worstjes en hamburgers grillen.




zondag 20 april 2014

Mån

En na gedane arbeid is het tijd voor ontspanning. Vandaag hebben we een leuke tocht gemaakt naar de Månafossen (met 90 meter de grootste waterval in onze provincie) en dan door naar de Mån fjellgård (berg-boerderij) in het mooie Fidjadal.












vrijdag 18 april 2014

Voortekenen II

De afgelopen week is een koolmeesje in de weer geweest om een nieuw te maken. Via de camera kunnen we de bouw goed volgen.

"Hebban olla uogala nestas hagunnan hinase hic anda thu..."

woensdag 16 april 2014

Nerf verzameling

Na de recente aankoop in Nederland, was het nu tijd voor een geschikte plek om de nerf guns op te bergen.



Klussen

De vankantie staat vooral in het teken van achterstallig werk; de winterbanden vervangen door de zomerbanden, het huis wassen (de buitenkant wel te verstaan, vanwege het zout) en de tuin klaar maken voor een nieuw groeiseizoen. Gelukkig is er hulp.


dinsdag 15 april 2014

Doe het zelf

In plaats van lego knutselen ze nu Ikea spullen in elkaar. Wat gaat de tijd toch snel...

maandag 14 april 2014

Paasvakantie!

We hebben het gered! De examenweek zit erop en het werk is gedaan. En dus propt vader de stationwagen vol op de even volle Ikea parkeerplaats van Stavanger. Pasen kan beginnen...

maandag 7 april 2014

Langharig

Zo'n 2000 km zuidelijker kwam Marian op haar ronde over de Ognaheia een aantal (jonge) Schotse hooglanders tegen.

Ouderwets

Op de universiteit van Tromsø kan ik amper uit het raam kijken vanwege de vers gevallen sneeuw. Ik krijg bijna heimwee.

Vengsøy en Musvær

U begrijpt het al, ik was weer eens op weg naar Tromsø. Omdat de wind uit het zuiden kwam landen we vanuit het noorden en dan vliegen we over Vengsøy. Senja lag onder de wolken maar Vengsøy was gelukkig te zien, net als Musvær. Bij Musvær is weer goed te zien hoe helder de zee is deze tijd van het jaar.


zaterdag 5 april 2014

Voortekenen

De meeuwen nemen de hitlertanden weer in bezit. De lente is in aantocht.


donderdag 3 april 2014

Over en onder

Eindelijk weer een heldere nacht. Tijd om weer eens wat te fotograferen. De maan en Jupiter zijn nogal lastig dus zijn er twee versies van ieder om alle details goed tot hun recht te laten komen. De donkere zijde van de maan was dankzij het weerkaatste licht van de aarde goed te zien. Om de manen van Jupiter te kunnen zien moet ik zolang belichten dat de planeet zelf overbelicht is. Daarom is er ook nog een versie waar de wolkenbanden goed te zien zijn. En met enig kunst en vliegwerk zijn er zelfs nog wat structuren op Mars te zien.