Boele, Marian, Ruurd & Wytske

vrijdag 28 februari 2014

Opening Vangsvik dagen

En dan barsten de Vangsvik dagen los...

Een goede buur...

In Vangsvik waren we gezegend met goede buren. Helaas zijn er de laatste twee jaar veel weggevallen. Eigenlijk zijn alleen Buffy en Inger er nog van de oude garde. Een warm bezoek vol lege plekken.



Op naar Brusand

In de vroege ochtend is er nog en balkonscene en de rest verloopt voorpoedig. Boven Jæren hangt weer de vertrouwde bewolking. Marian heeft de auto op het vliegveld achtergelaten en rond het middaguur zijn we weer thuis.





donderdag 27 februari 2014

De vaarwel frikandel

En dan zit ons midweekje er weer op. Nog één keer naar counter Bos voor een echte Nederlandse patat. Geheel volgens traditie mag je de laatste dag een dubbele frikandel (de vaarwel fikandel) eten. Pake kan nog één keer beppe onder vuur nemen met een nerfgun en dan moeten we ons klaar maken voor vertrek in de vroege ochtend.



Koffietijd

Met mijn zussen een bakje koffie drinken bij mijn ouders, dat is lang geleden. Ruurd en Ruurd hebben naar aanleiding van ons bezoek aan Overloon genoeg gespreksstof.



Het stoplicht springt op rood, het stoplicht springt op groen. In het centrum van Doetinchem is altijd wat te doen.

Prins Jeffrey

Op weg naar mijn ouders lopen we langs de residentie van prins Jeffrey. Ruurd merkt op dat hij niet wist dat het carnaval in Nederland alleen voor kinderen is. Aan mij de taak om het uit te leggen.

woensdag 26 februari 2014

Chinees

Terug in Doetinchem laten George en José ons zien dat er meer is dan patat. Een geslaagde afsluiting van de Mannendag. En George en José hoeven noet te piekeren over wat ze gaan eten de komende dagen.

Kittens!

Eenmaal in Senja aangekomen, is er de hereniging met vriendinnen. En als klap op de vuurpijl zijn er nog jonge poesjes ook. Aaaaaaahhhh.



Mannendag: bezinning

En tot slot een bezoek aan het oorlogskerkhof. Dat ziet er nog wel net zo uit als in mijn jeugd maar is nu nog indrukwekkender.




Ondertussen in Noorwegen

Marian en Wytske zijn vandaag vertrokken naar Vangsvik. Wytske verheugd zich om haar vriendinnen weer te ontmoeten en Marian gaat onze oude bekenden langs tijdens de "Vangsvik-dagen" het komende weekend.



Mannendag: Shopping

De museumwinkel verkoopt ook zoethout, dus we kunnen de voorraad weer aanvullen. Buiten het museuem zijn er ook nog een dumphandel en modelbouwwinkel. We zijn dus nog wel even bezig in Overloon.




Mannendag: Overloon

Vandaag staat Overloon op het programma. Dat is wel veranderd sinds ik er zelf als jongen ben geweest. Vooral de grote hal met voertuigen is indrukwekkend.









dinsdag 25 februari 2014

Culinair hoogtepunt

Na een overheerlijke berenklauw saté, is het tijd om onze slaapplek op te zoeken. De balkonscene is gelijk aan die in Sneek.



Balkonwacht

Ook in Doetinchem is er balkonwacht. De nieuwe nerfgun komt daarbij goed van pas.




maandag 24 februari 2014

Welkomspatat

Mijn ouders zijn net verhuisd. Gelukkig smaakt de patat in Doetinchem net zo goed als in Sneek.

Nederland

Ruurd en ik gaan naar Nederland om mijn ouders te bezoeken. We hebben mooi uitzicht over Nederland terwijl de zon opkomt. We zien de Waddenzee met Ameland en Schiemonnikoog, het Lauwersmeer, Sneek en de polders.



vrijdag 21 februari 2014

Vakantie!

Al het huiswerk is gedaan en nu is het tijd voor een hele week vakantie.