Boele, Marian, Ruurd & Wytske

dinsdag 31 december 2013

Weer een jaar erbij

Hoe oud onze Jip is weten we niet maar we hebben hem al zolang we in Noorwegen wonen. Hij begint nu wel een oude heer te worden; hij slaapt meer, zijn pels is wat piekerig en hij is magerder. Zijn jachtinstinct is echter onverminderd en hij komt regelmatig thuis met een vogel of muis.
 

Delfinius

Tijdens de wandeling komen we ook langs de resten van een torpedo. De tekst geeft aan dat deze de "Delfinius" tot zinken heeft gebracht in november 1940 bij Varhaug. Eenmaal thuis nog even gegoogled en vinden we een foto en beschrijving. De torpedo is afgevuurd door de engelse onderzeer "HMS Sturgeon" en de opvarenden hebben het allemaal overleefd.
 
 
 

Afsluiting

Het is een paar uur droog en we zijn met zijn allen thuis. Dat is zeldzaam deze vakantie. Dus sluiten we het jaar af met een wandeling langs de enige natuurlijke lagune van heel Noorwegen en de oude spoorbaan tussen Brusand en Ogna.
 
 
 
 
 
 

zondag 29 december 2013

Tussen de buien door

Het was een uurtje droog vandaag. Ik heb de remmen van de fiets vervangen (in Stavanger moet ik langs wat steile wegen en ik verbruik de nodige remblokken per jaar). Daarna het zout van de ramen van het huis gewassen maar halverwege was de regen alweer begonnen.
 

donderdag 26 december 2013

Kerstgedachte

De kerstgedachte zit er goed in bij ons thuis. Dus wat doe je als je vaste plek wordt ingenomen door een tuthola? Juist, je wacht rustig af...
 

woensdag 25 december 2013

Uitpakken

Zoals ieder jaar is Janneke blij met de boom. De linten aan de cadeautjes, de glintsterende kerstversiering en lampjes oeffenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht op haar uit. Maar vandaag moet ze afscheid nemen van de cadeaus...
 
 
 
 
 

dinsdag 24 december 2013

Schuim

Het blijft stormachig en de zee is nog steeds onstuimig. Maar het is tenminste droog vandaag. Aan het strand lijkt het wel een schuimbad.
 
 
 
 
 
 
 
 

zondag 22 december 2013

Hulp

Kartverket Sjødivisjon krijgt nieuwe boten en om dat te vieren maken we een applicatie waar onze boten live te volgen zijn. Het is een beetje een hobby project en we doen het vooral in onze vrije tijd. Dit weekend kreeg ik hulp van Wytske die de vormgeving voor haar rekening neemt. Hieronder alvast een voorproefje van haar werk.
 

zaterdag 21 december 2013

Birds...

Vanmiddag ging ik even naar het strand om van de golven en de wind te genieten en te vieren dat de dagen weer langer worden. Boven de branding was de lucht vol met vogels die door de donkere lucht en de lage zon goed te zien waren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

woensdag 18 december 2013

Bursdagbowling

En dan met de hele club naar Bryne om te bowlen. Lichtgevende drankjes en na afloop een burger met friet.
 
 
 
 
 
 
 

Indrinken

Vandaag heeft Ruurd zijn verjaardagsfeest, we hebben het gecombineerd met de laatste schooldag. Hij wilde graag bowlen met wat vrienden. Vanuit school zijn ze eerst naar ons gegaan om zich tegoed te doen aan taart en frisdrank.
 
 

dinsdag 17 december 2013

Chocoschaak

Eén van de cadeau's was een schaakspel van chocolade.
 
 

zondag 15 december 2013

Versieren

Buiten hadden we de lampjes al aan, nu is het tijd om binnenshuis de vertrouwde Hema boom op te tuigen.
 

zaterdag 14 december 2013

14

Het is weer zover, er is er een jarig. Het feest kom later maar vandaag al wel wat voorpret in de vorm van appeltaart, de favoriete maaltijd en een film op de bank.