Boele, Marian, Ruurd & Wytske

donderdag 28 november 2013

Performance evening

Vanavond was het performance evening. Alle klassen hadden zelf een dans gemaakt en ingestudeerd. De klas van W had als thema "singing in the rain", terwijl R zijn klas "Toy soldier" als thema had. De avond werd afgesloten met drie nummers van de schoolband met R op drums en W op toetsen.
 
 
 
 
 
 
 
 

UItwaaien

Marian is gisteren weer thuisgekomen en is meteen weer aan het uitwaaien aan het strand samen met de hond.
 

zondag 24 november 2013

Uitbreiding

Sinds ons laatste bezoek zijn er ook nog nieuwe familieleden bijgekomen.
 

Afwisseling

Na zo'n heftige schaakdag hebben we onszelf getrakteerd op pizza en kebab. Dat is weer eens wat anders dan een Thaise kippenpoot.
 

Rugby

En terwijl R aan het schaken is krijg ik een SMS van Marian dat ze bij een rugby wedstrijd is. Toch net even iets anders dan schaken.
 
 

Pokalen

Het is weer pokalen-tijd. Dit keer regionale schaakwedstrijden met genoeg bekers voor alle deelnemeners. Dat was ook wel nodig want Ruurd deed nu voor het eerst mee in de groep 14-16 jarigen dus dat waren geen gemakkelijke wedstrijden.
 
 
 
 

zaterdag 23 november 2013

Thai Take Away

Sinds een paar week hebben we in Brusand een echte afhaal Thai. Het is een groot succes. Op de openingsdag waren ze in een mum van tijd uitverkocht en kon ik nog net wat restjes scoren. Vandaag was het wat rustiger en konden we alles nog bestellen. De Thaise kippenpoten zijn ondertussen een begrip bij ons in huis.
 
 

vrijdag 22 november 2013

Tussenuit

Marian had voor haar verjaardag een trip naar Lichfield gekregen om wat goede vrienden te bezoeken.
 
 

donderdag 21 november 2013

Pech

Het is weer eens tijd voor de "bergingsbil". Marian zou gisteren boodschappen halen, maar kreeg de auto niet meer aan de praat. De computer in de auto is van mening dat het stuur op slot zit en laat daarom de auto niet starten. Vandaag is de auto naar de garage gebracht.
 
 
Update: na twee dagen is het euvel verholpen en snapt de computer weer dat de auto gewoon gestart kan worden.

dinsdag 19 november 2013

Het bos

Vanaf het vliegveld Gardermoen is het nog anderhalf uur naar ons hoofdkantoor in Hønefoss. In de wandelgangen wordt het hoofdkantoor "Skogen" genoemd (het bos). Ze waren in Hønefoss zo blij met Kartverket dat ze een eigen weg hebben gekregen. Het kantoor was vanwege de mist bijna niet te zien.
 
 
 

Pendelen

De laatste maanden heb ik flink meer moeten reizen voor mijn werk. Maar ik hoop dat het vanaf nu wat minder wordt. Deze week hoef ik maar één keer op pad. Maar het is altijd wel leuk om plaatjes te schieten vanuit het vliegtuig. Boven Oslo had ik een aardig uitzicht over Holmenkollen (de nieuwe springschans). En voor Gardermoen weer die pijl in het weiland. Ik heb nog steeds niet uitgevonden waar die naar toe wijst.
 
 
 

zaterdag 16 november 2013

Zipper Faces

Na een uurtje zijn de twee zipper faces klaar voor het feest.
 
 
 
 

vrijdag 15 november 2013

The making of

Vanavond is er een Haloween feest op school. Na wat speurwerk op het internet hebben we het volgende gevonden...
 
 
 
 

dinsdag 12 november 2013

Hieperdepiep

Vandaag is Marian jarig.
 
 
 

zondag 10 november 2013

Zon

Eindelijk een droge en zonnige dag.
 
 
 
 

zaterdag 9 november 2013

Ender's game

Vanavond zijn we naar de bioscoop in Egersund geweest voor de film "Ender's game". De film viel in de smaak bij jong en oud.
 
 

donderdag 7 november 2013

Stavanger

Het technologie forum zit er weer op en ik kan naar huis. Als ik in Stavanger aankom (met het booreiland voor de kust), is het nog een uur voordat ik weer thuis ben.
 

woensdag 6 november 2013

Mist

De komende twee dagen ben ik in Lillestrøm voor het technologie forum. Alhoewel het niet echt mijn hobby is, ben ik weer uitgenodigd als spreker. Door dichte mist bij Oslo ben ik nog even hoopvol dat we terug moeten naar Stavanger. Maar met enig vertraging kunnen we alsnog landen.
 
 

dinsdag 5 november 2013

Jæren

Vandaag hadden we "parents day" op de school van de kinderen. En dat was een prettige dag voor ons. Nagenietend op de weg terug nog dit plaatje geschoten van een Jærens tafreel.