Boele, Marian, Ruurd & Wytske

woensdag 30 oktober 2013

Boodschap

Vandaag werk ik in Oslo. Vanmorgen zag ik voor de landing in Gardermoen dat iemand iets duidelijk probeert te maken...
 

zondag 27 oktober 2013

Rondje met de hond

Midden op de dag is het even droog en ga ik met de hond een ommetje langs het strand. Ik heb de zon al een tijdje niet meer gezien maar nu ik hem door de wolken midden op de dag kan zien valt het me op dat hij alweer aardig aan het zakken is.
 

zaterdag 26 oktober 2013

Knutselen

Ruurd wil graag zijn nieuwe airbrush testen en Wytske heeft in een blad een recept voor slijm opgeduikeld. Het camoufleren van een tiger tank met een airbrush is gemakkelijker dan het produceren van slijm met tandpasta, maizena, water en witte houtlijm.
 
 
 
 

donderdag 24 oktober 2013

Vanuit het zijraam

Vanavond is er een etentje met het werk en dus neem ik voor de verandering de auto naar het werk. De wind is stevig en op weg naar Stavanger over de 44 langs de kust buldert de zee. Bij Hårr heb ik even snel een plaatje geschoten vanuit het zijraam van de auto.
 
gs

dinsdag 22 oktober 2013

Een laatste potje

Het bezoek is alweer bijna voorbij. Helaas was het weer nogal kenmerkend voor de Noorse westkust maar dat maakte het bezoek niet minder geslaagd. Nog één potje voor het slapen gaan.
 

maandag 21 oktober 2013

Koolmees hotel

Opeens was er weer een koolmees in het vogelhuisje.

zondag 20 oktober 2013

Zondagavond

Het weekend wordt afgesloten met een potje schaak en dan fris gedoucht op de bank nog een Mr.Bean voor het slapen gaan.
 
 

zaterdag 19 oktober 2013

Pokal tijd

Vandaag waren de provinciale schaak kampionschappen in Varhaug. Ruurd kwam uit voor Hå kommune. Een topplasering zat er niet in vandaag maar het pokaltje voor de inzet was toch niet weg. Daarnaast was er nog een medaille voor het oplossen van schaakvraagstukken.
 

Wandelen op de Ognaheia

Na een ochtend met veel regen klaart het op en gaan we met het bezoek naar de Ognaheia.
 
 
 
 
 

dinsdag 15 oktober 2013

Vroege winter

Deze week werk ik eerst in Oslo en dan dinsdag door naar Tromsø. Terwijl ik naar het noorden vlieg zakt de zon weer onder de horizon en eenmaal aangekomen in Tromsø is de winter al in volle gang. In de winkelstraten is de stoepverwarming alweer aangezet.
 
 

maandag 14 oktober 2013

Bewolkt

Voor zonsopkomst zou een komeet te zien moeten zijn vlak naast Mars. Voordat ik ga slapen heb ik de kijker opgezet en een paar testfoto's gemaakt van de maan en een deel van de Pleiaden. Maar als de wekker gaat om 5 uur is het bewolkt en kan ik nog een paar uur extra slaap pakken voordat de week weer begint.
 
 

zondag 13 oktober 2013

Zonnevlekken

We pikken nog net wat mooi weer mee als we weer thuis zijn. Eerst de kijker maar eens testen op de zon. Er zijn nu extra veel zonnevlekken dus dit is een mooie gelegenheid.
 
 
 

zaterdag 12 oktober 2013

Terug

En dan weer terug knarren. Ondanks een file in Duitsland komen we nog ruim op tijd in Hirthals. Deze keer is het lekker rustig en komen we uitgeslapen aan in Tananger en dan is het nog maar 60 km naar huis.
 
 
 
 
 

vrijdag 11 oktober 2013

Een dubbele

De laatste avond mogen ze er twee!
 

Balkonwacht II

 

donderdag 10 oktober 2013

Ganzenbord

De laatste paar dagen gaan we niet meer op pad maar blijven we in Sneek bij pake en beppe.
 
 

woensdag 9 oktober 2013

Goedkoper

Veel mensen vinden Noorwegen duur. Wij vinden Europa goedkoop. Dus onderhoud aan auto en gebit doen we graag in Nederland. Dan houden we nog wat over voor een aardigheidje (en ook weer voor de helft van de prijs).
 
 
 

zondag 6 oktober 2013

Veranderingen

Natuurlijk is de natuur in Noorwegen geweldig maar het is ook altijd weer heerlijk om in Nederland te zijn. Het uitgestrekte landschap, de groene weiden met koeien, schapen en...... kamelen?
 
 

zaterdag 5 oktober 2013

Balkonwacht

En dan zijn we eindelijk in Nederland voor de herfstvakantie. Op het programma staan familie, tandarts en autoreparaties. Oude gewoontes worden snel weer opgepakt en de balkonwacht is weer op volle sterkte.
 
 

vrijdag 4 oktober 2013

987 km

De hond kan zijn geluk niet op, ruim 10 uur in de auto! Zelfs tijdens een pauze verlaat hij zijn hok niet.
 

donderdag 3 oktober 2013

Nachtboot naar Hirthals

We proberen eens een nieuwe manier van reizen naar Nederland; de nachtboot van Tananger naar Hirthals. De hond gaat in het "hondenhotel" aan boord en wij eten nog even een snelle hap terwijl we de haven uitvaren. Dat blijkt een goede zet want eenmaal op open zee spookt het nogal en en het enige wast we nog kunnen doen is stil op bed liggen. Verre van uitgeslapenkomen we de volgende ochtend met twee uur vertraging aan in Denemarken.