Boele, Marian, Ruurd & Wytske

maandag 30 september 2013

Huiswerk

Welke vorm werkt het best om zaad met de wind te verspreiden?
 
 
 

woensdag 25 september 2013

Stavanger

Vandaag weer terug naar Stavanger. Het was bewolkt boven Vengsøy en Vangsvik dus geen plaatjes van onze oude woonplaatsen. Ik zat aan de verkeerde kant van het vliegtuig om Stavanger goed te zien maar het was gemakkelijk te zien dat we in de buurt waren.
 

dinsdag 24 september 2013

Oude bekenden

Langs de kade zie ik drie veerboten die ik vele jaren heb gebruikt.
 
 
 

zondag 22 september 2013

Oslo by night

Het weekend is helaas wel erg kort. Zaterdag was ik nog net voor middernacht thuis en vandaag moet ik om 15:00 naar Sola omdat ik maandag Tromsø moet zijn. Het vliegtuig naar Oslo had bijna 3 uur vertraging waardoor ik pas om 20:00 in Oslo ben en mijn vlucht naar Tromsø al zonder mij vertrokken is. Na lang wachten kan ik dan alsnog mee met het laatste vliegtuig in Tromsø.
 

zaterdag 21 september 2013

Eindelijk weekend

Ik kon helaas niet bij de forskningsdagene zijn omdat de conferentie in Nottingham vandaag nog door gaat. Het is in ieder geval een troost dat er vandaag wel een paar zeer goede presentaties waren. Nu weer terug naar Brusand en dan kan het weekend beginnen.
 
 

Forskningsdagene

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

woensdag 18 september 2013

Bezoek

Vrienden van ons wonen in de buurt van Nottingham en dus is FOSS4G een mooie kans voor een bliksembezoek. Er was gezinsuitbreiding en het huis van de buren was aangekocht. Een provisorische doorgang was net gemaakt.
 
 

dinsdag 17 september 2013

FOSS4G

Vandaag via Amsterdam naar Nottingham gereisd om de FOSS4G bij te wonen. Nederland is verstapt achter de wolken. Eenmaal in Nottingham kost het weinig moeite om aan te passen aan de lokale cultuur.
 
 

zondag 15 september 2013

De test...

En dan is het eindelijk tijd voor de echte test van de seaperch. Eerst proberen we een paar plekken langs de kust maar de zee is te ruw. Dan maar het meer achter Brusand (Bjåvatnet). De test verloopt vlekkeloos.
 
 
 
 
 
 
 

dinsdag 10 september 2013

En weer terug

En na een geslaagde maar lange dag weer terug. Voor Stavanger licht nog een booreiland en vlak voor de landing komen we over Hafrsfjord waar ik bezig ben met archeologisch onderzoek. De eilanden hier zijn zeer historisch gezien zeer belangrijk. Later meer hierover.
 
 
 

City hoppen

Vandaag voor overleg naar Bergen. Dat is zo'n 20 minuten met het vliegtuig. In een druilerig Stavanger zie ik voor het eerst een omgekeerde regenboog. Dan komen we maar nauwlijks boven de wolken om direct weer over de duizenden eilanden naar een droog (!) Bergen af te dalen.
 
 
 

zondag 8 september 2013

Seaperch te water

En dan moet de Seaperch natuurlijk getest worden.
 
 
 
 

Seaperch III

Vandaag deel drie van de Seaperch. De kabel werd waterdicht gemaakt en vastgezet aan het frame en daarna werd de besturing gemaakt.