Boele, Marian, Ruurd & Wytske

zaterdag 31 augustus 2013

.. met af en toe een bui

Vandaag is het ideaal regenboog weer.
 

vrijdag 30 augustus 2013

Hafrsfjord

Vlak voor de landing op Sola (Stavanger), vliegen we over Hafrsfjord. Momenteel ben ik hier voor mijn werk bezig. Niet alleen met de zeebodem maar ook met de geschiedenis. Zo weet ik sinds kort dat hier bij de ingang van de fjord een zeppelin in 1916 is neergestort. Na een mislukte poging om een brug in het noorden van de UK the bombarderen, hadden ze niet genoeg brandstof om terug te keren maar haalden nog net de Noorse kust. Later meer hierover.
 

donderdag 29 augustus 2013

Het is hier fantastisch

Ik moet voor mijn werk twee dagen in Oslo zijn.
 
 

dinsdag 27 augustus 2013

Hoe tem je een feeks?

Tradities zijn belangrijk op de school van Ruurd en Wytske. Zo is er ieder jaar een toneelstuk van Shakespeare. Vorig jaar gingen we naar "Much ado about nothing", dit jaar stond de "Taming of the shrew" op het programma. En we hebben wederom zeer genoten.
 
 
 

zondag 25 augustus 2013

Seaperch I

Ik ben gevraagd om iets voor de "forskningsdagene" (onderzoeksdagen) te organiseren voor kinderen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken omdat ik al een tijdje met het idee rondliep om een "Seaperch" te bouwen met de kinderen. Dit is een in de USA ontwikkeld onderwater voertuig dat met eenvoudige middelen te maken is. Vrijdag is het pakket dan eindelijk aangekomen en vandaag met de hulp van Anna deel één gebouwd. Volgende weekend beginnen we aan de motoren en het besturingssysteem.
 
 
 
 
 
 
 
 

zaterdag 24 augustus 2013

Fietsen

Vanmiddag samen met de hond eens een nieuwe fietsroute uitgeprobeerd. Over allerlei traktorpaadjes direct achter de duinen langs de zee gefietst. Bij het strand van Brusand was het druk met kite surfers
 
 
 

zaterdag 17 augustus 2013

Zomerproject III

Vandaag was er genoeg wind om te testen of de vlieger ook een camera in de lucht kan houden...
 
 

vrijdag 9 augustus 2013

Camperen

Ter verhoging van de feestvreugde slapen de dames in de tent.
 
 

Kongeparken

Een vakantie zonder een bezoek aan Kongeparken is natuurlijk ondenkbaar.
 
 
 
 
 

donderdag 8 augustus 2013

Een dagje naar het strand

Vandaag was het prachtig weer dus heb ik een dagje vrij genomen en met de kinderen naar het strand gegaan. Het leek wel vakantie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

woensdag 7 augustus 2013

Druk

Ik moest vandaag in Stavanger zijn voor een overleg met het maritieme museum. Het viel me al op dat het druk was in de stad en bij de haven zag ik eerst één cruiseship, toen twee en daarna drie stuks. En na nog een stukje lopen zag een vierde schp aangemeerd liggen. In het museum zag ik mijn eigen werk hangen.
 
 
 
 

maandag 5 augustus 2013

Komen en gaan

Vanmorgen zijn Harry en Sientje verder Noorwegen ingetrokken. Het was een gezellig bezoek en het is altijd leuk om iets meer tijd voor elkaar te hebben. Vanavond zijn Ingrid en Vilde aangekomen, twee vriendinnen van Wytske uit Vangsvik. De stemming zit er meteen al in.
 
 

zondag 4 augustus 2013

Zomerproject II

Over een paar weken beginnen we met een complex project (later meer). Maar daar voor moet je wel kunnen solderen. Daarom hebben we nu eerst een kleiner project als een oefening in het solderen: een metaaldetector.
 
 
 

zaterdag 3 augustus 2013

Onstuimig

Vandaag zijn er mooie golven op zee en dus een mooie kans om de surf-vaardigheden wat op te poetsen. Achter de duinen is het op het riviertje lekker rustig.