Boele, Marian, Ruurd & Wytske

donderdag 30 mei 2013

Geen genoeg deel III

En dan weer naar huis. Senja en Vangsvik met de laatste sneeuw op de Rubbestadfjellet, onweersbuien (en daardoor vertraging) bij Oslo en wolken die openbreken bij aankomst in Stavanger.
 
 
 
 
 
 

Barentswatch

Gisteren was het mijn taak om wat plooien glad te strijken voordat vandaag Barentswatch zijn eerste verjaardag had. Vandaag waren er op het feestje de nodige directeuren met entourage bijeengekomen. De minister voor visserij opende de dag en ik zag de minister van defensie ook nog rondlopen terwijl de Kustwacht aan de kade lag aangemeerd.
 
 
 
 

woensdag 29 mei 2013

Het Vlaanderen van het Noorden

De heren R&R hebben elkaar gevonden in een fraai appartement op het zuiden van het het eiland en ik had de eer er te mogen overnachten gedurende mijn verblijf in Tromsø. Dat is lekker eten en gezellig "klappen" onder het genot van alweer een Belgisch bier.
 
 

dinsdag 28 mei 2013

Zomeravond in Tromsø

Eerst met Ruben een burger weggewerkt in een met walvisharpoenen versierde eetgelegenheid. Daarna naar een kroeg waar ze Belgisch bier hebben alwaar oud collega's van het Polarinstituut zich hebben verzameld. De zon gaat niet meer onder en de avond is zwoel. En de meeuwen snacken als vanouds. Tromsø is een warm bad...
 
 
 
 
 

Geen genoeg deel II

En dan nu Oslo - Tromsø. Toen de bewolking open trok lag daar Andørja (altijd makkelijk te herkennen aan de lange smalle fjord die het eiland bijna in tweeën deelt). Dus Senja daar recht achter en ja hoor, daar is is de Solberg met Vangsvik weer. Tromsø is toch altijd weer een beetje thuis komen...
 
 
 
 

Geen genoeg deel I

Hoe vaak ik ook met het vliegtuig reis, ike blijf genieten van het uitzicht en dan vooral in Noorwegen natuurlijk. Hier maar weer eens een keertje Stavanger - Oslo (op weg naar Tromsø) met natuurlijk de Preikestolen weer vollop in de zon...
 
 
 
 
 

zaterdag 25 mei 2013

Zomeravond

We waren al bijna thuis toen we de zon onder zagen gaan om 22:25. Het wordt ´s nachts al niet meer echt donker.
 
 

Zakje snoep

Na de film Wytske opgehaald. Ruurd werd ook enthousiast begroet door de dames in feestjurken. Gelukkig waren ze nog erg blij met het zakje snoep dat ze kregen bij het vertrek...
 

Star trek

Wytske had een verjaardag in Sandnes. De rest van ons maakte van de gelegenheid gebruik om naar de nieuwe Star trek film te gaan.
 
 
 
 

vrijdag 24 mei 2013

Testing

Voor de vakantie hebben we een nieuwe tent gekocht. Vandaag werd hij bij ons thuis bezorgd. We hebben hem meteen maar eens getest in de tuin.
 
 
 

zondag 19 mei 2013

Vamos a la playa

Na een paar fikse onweersbuien vannacht gingen we vandaag nog een keer naar de 27 graden. Dat betekent maar een ding als je in Brusand woont: op naar het strand. Voorbij het bruggetje was het strand nog zo goed als leeg. Het water is nog koud dus zonder neopreenpak is hou je het niet al te lang vol maar in de duinen des te langer.
 
 
 

Ontbijt

Het lijkt inderdaad opeens zomaar zomer te zijn geworden. Zelfs het ontbijt hebben we buiten genuttigd.
 

zaterdag 18 mei 2013

Hair

Wytske vroeg zich af wie de meeste wasknijpers in het haar kon hebben. Dankzij mijn nieuwe look was er een duidelijke winnaar.
 
 

Nieuw record

En toen was het opeens 27 graden. Dat is een nieuw record voor mei. Tegen de avond was het draaglijk genoeg om buiten te eten.
 

vrijdag 17 mei 2013

Jip

En van lammetjes etende Noren is het maar een kleine stap naar onze Jip die op zijn eigen wijze geniet van de lente...
 
 
 

Lente

De lammetjes zijn weer in de weide. En de Noren verheugen zich weer op een traditioneel gerecht.
 

donderdag 16 mei 2013

Oeffenen

We gaan deze zomer weer naar IJsland. Voor de kinderen is het de eerste keer. Het opzetten van de tent wordt al geoeffend. Voor één van de twee die hier op de foto staan heeft het echter niet zoveel zin omdat hij niet mee gaat...
 

woensdag 15 mei 2013

Zonsondergang

Het is niet zo dramatisch als in het noorden, maar ook in Jæren kan een zonsondergang kleurrijk zijn.