Boele, Marian, Ruurd & Wytske

dinsdag 30 april 2013

De W van ...

Onze directeur is een Nederlander en ter gelegenheid van de kroonswisseling gaf hij vandaag in een oranje shirt een voordracht over de relatie tussen Nederkland en het water. Maar het echte hoogtepunt was heerlijke Nederlandse kaas! Leve de koning!!!
 

zaterdag 27 april 2013

Onweer

Plotseling rommelde het en trilde de grond. Dat gebeurt vaker als er in de groeve weer explosieven worden gebruikt. Maar het voelde toch wat anders. En dat was het ook. Boven Brusand was het onbewolkt maar iets ten oosten waren er dreigende wolken. Onweerswolken trokken voorbij Brusand.
 
 
 
 

zaterdag 20 april 2013

Dag 2

De "luksus" gaat gewoon door. Uitsmijters voor het ontbijt. Zelf thee zetten op je eigen kamer. Maar het huiswerk gaat helaas gewoon door. BISS heeft een reserve speler en dus hoeft Ruurd vanavond niet te spelen zodat we naar huis kunnen. Onderweg komen we het Noorse schaaktalent Magnus Carlsen nog tegen. Met BISS gaat het ondertussen niet zo goed... Update: De derde dag zit er ook op en BISS is als achste geëindigd. Ruurd was zeer tevreden met twee gewonnen wedstrijden.
 
 
 
 
 
 
 
 

vrijdag 19 april 2013

Luksus

Een bed met afstandsbediening, een flatscreen aan de muur, een schoenpoetsmachine, eten zoveel je wil...
 
 
 
 
 

VoetbalSchaakvader

Daar gaat je weekend als vader: vandaag is het Noorse kampioenschap schaken voor scholen begonnen en het gaat door tot zondag eind van de middag. Ruurd zit in het BISS team. Gelukkig zijn de wedstrijden dit jaar in Stavanger maar omdat het tot laat in de avond doorgaat, hebben we een hotel genomen. De eerste avond zit er op en dit is wel even een andere koek dan de Hå mesterskap...
 
 
 
 
 
 
 

woensdag 17 april 2013

Beliebers

In Oslo struikel je over de Bieber-meisjes. Vanmorgen in het vliegtuig snapte ik ook vrij snel waarom bijna alle vluchten volgeboekt waren en de rij voor de beveiliging zo lang was. Het leek wel een schoolreisje.
 
 

zaterdag 13 april 2013

Sleepover party

Omdat vorig weekend veel gestudeerd moest worden mochten er dit weekend drie vrienden op bezoek komen en blijven slapen. Ieder neemt natuurlijk zijn eigen laptop mee maar gelukkig is het offline buiten rondrausen ook nog populair.
 
 

Fietsen

Samen met de hond wat gefietst in de omgeving. Ik denk dat dit wel eens de laatste sneeuw van deze winter zou kunnen zijn.
 

vrijdag 12 april 2013

Examenweek

Als ze nog op een noorse school zouden zitten dan had Ruurd nu voor het eerst rapportcijfers en Wytske pas na nog twee klassen. Nu hebben ze hun eerste examenweek er op zitten. Dat hebben we gevierd in de pizzeria.
 
 

007

Helaas kan ik zelden laten zien wat wij zien als we de boden in kaart brengen; deze gegevens zijn vertrouwlijk. Maar omdat Spitsbergen een gedemilitariseerd gebied is, zijn hier de gegevens wel toegangkelijk. In Noorwegen mag ik alleen details laten zien die groter zijn dan 50 meter. Hier een animatie die laat zien wat het verschil is tussen details van 50 m. en 5 m.

zondag 7 april 2013

Minecraft versie van Noorwegen

De kinderen spelen veel Minecraft. Je kan van alles bouwen en je eigen wereld creëren. Ik vind het ook leuk maar dan vooral omdat er veel mogelijkheden zijn om het aan te passen. En met mijn baan bij "Kartverket" wat ligt er meer voor de hand dan een Minecraft versie van Noorwegen te maken?
Wytske heeft het logo van Kartverket gemaakt. Als je zelf wilt Minecraften in Noorwegen, kan je de wereld hier downloaden.

vrijdag 5 april 2013

Wandelvrienden

Marian heeft vanwege haar onregelmatige werk vaak vrij als ik op mijn werk ben. Dan komt een wandelvriendin goed van pas. Marian en Sarah waren deze week te vinden op de Ognaheia.
 
 

woensdag 3 april 2013

Lysefjorden

Zoek de Prekestolen. Bonusvraag: zoek de boerderij (onderste foto).
 
 
 
Vandaag weer naar Oslo voor overleg. Vanuit het vliegtuig had ik een mooi uitzicht over Lysfjorden.