Boele, Marian, Ruurd & Wytske

zondag 31 maart 2013

Borestranda

En omdat we toch in de buurt waren hebben we het strand bij Bore eens bezocht. We waren er nog niet eerder geweest. Het is een mooi breed strand met goede surfgolven als de wind wat meer uit het westen komt.
 
 
 
 
 
 
 

De rijdende surfwinkel

Wytske was vorige week al de zee in geweest maar ze heeft slechts een zomerpak dat niet goed isoleerd tegen de kou. Nu is ze eindelijk groot genoeg voor het kleinste winterpak (het begint bij 12 jaar). Vanwege het zonnige weer was de rijdende surfwinkel van Rune uit Vigrestad dit weekend weer voor het eerst dit jaar te vinden bij de stranden hier in Jæren. Dus Wytske heeft haar pak en kan nu ook het hele jaar door de zee in.
 
 

vrijdag 29 maart 2013

"U wilt hier wandelen. Mag dat?"

Dit bord kenden we nog niet. Beneden bij de waterkrachtcentrale stond deze waarschuwing. Ik denk dat je er wel mag wandelen als je maar hard genoeg kan lopen als ze de sluizen open zetten.
 

Holmavatn

Weer eens een nieuwe wandeling geprobeerd. Dit keer naar het stuwmeer Holmavatn achter Ogna.
 
 
 
 

Watermolen

Marian moet van het weekend weer werken dus tijd om uit de hangmat te komen en iets kultureels te doen. De watermolens achter Brusand zijn een goede bestemming.
 
 
 
 
 

dinsdag 26 maart 2013

Afslappen

Zo ziet vakantie eruit...
 
 

maandag 25 maart 2013

Droog

Er is weinig neerslag geweest en dat wat er kwam was wat sneeuw. Het dorre gras van het afgelopen jaar is kurk droog en er is een verbod op open vuur buiten. Iedere dag zijn er wel grasbranden. Hier was ik op weg naar Stavanger en was er brand in Gausel waar de kinderen naar school gaan.
 

zondag 24 maart 2013

Kouderecord

We hebben het vakantie-gevoel goed te pakken en besloten om vandaag te gaan surfen. Plus twee gragen, zon en niet teveel wind. Voor ons een surf-kouderecord...
 
 
 
 
 

vrijdag 22 maart 2013

Gered!

Het was voor iedereen een drukke week, maar dan is eindelijk de vakantie aangebroken. Een vriendin van Wytske blijft logeren en Marian heeft een feestcake gebakken.
 

maandag 18 maart 2013

Het wrak van de maand

Dit keer de Figaro, een houten driemaster (een bark). Gebouwd in Duitsland in 1879 en in 1905 in Noorwegen omgebouwd tot een traankokerij. In de zomer van 1908 ontstond er brand en is ze gezonken in Trygghamna (=Veilige haven), Spitsbergen. Op het achterschip na is ze in goede staat, en haar drie masten zijn nog te zien.



Er bestaan geen afbeeldingen van de Figaro maar dit is een vergelijkbaar schip.

vrijdag 15 maart 2013

Code oranje?

Sneeuw en stevige wind. Helaas rijden de treinen hier gewoon op tijd.
 
 
 
 

maandag 11 maart 2013

Het was een zware dag

De maandag valt altijd wat tegen.
 

zondag 3 maart 2013

Even met de hond uit

De hond uitlaten is geen straf als je in Brusand woont.
 
 
 
 
 

zaterdag 2 maart 2013

Pokal!

Dit was de tweede keer dat Ruurd en Rino uitkwamen in de Hå skulesjakk wedstrijd. Vorig jaar waren ze mee in de beginnelingen groep en werd Ruurd derde (Rino won). Dit jaar waren ze mee met de gevorderden. Ruurd had zich voorgenomen om de pokal mee te nemen naar de Britse internationale school...