Boele, Marian, Ruurd & Wytske

zondag 30 september 2012

Terug naar Tromsø

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De walvis

De nieuwe veerboot "Vengsøy" wordt door de bewoners de walvis genoemd. En als je zijn profiel ziet, is dat inderdaad niet zo'n gekke associatie
 
 

4 jaar later deel 2

 
 
 
 
 
 
 

Vengsøy by night

Zou het helder zijn? En zo ja zou er dan misschien.... Ja hoor, na middernacht begint het dan weer. Het vertrouwde noorderlicht.
 
 
 
 

zaterdag 29 september 2012

Effe helemaal weg

We zitten in het huis van Rudi zijn schoonvader Svein. Rudi heeft natuurlijk gezorgd voor een heerlijke maaltijd.
 
 

4 jaar later deel 1

 
 
 
 
 
 
 

Naar Vengsøy

Met Rudi naar Vengsøy dit weekend. Alles ziet er zeer vertrouwd uit. Behalve de nieuwe veerboot.
 
 
 
 

vrijdag 28 september 2012

Karlsøy

Op weg van het hotel naar het Polar Institutt zie ik onze oude veerboot "Karsløy" aan de kade liggen. Ik had al gehoord dat er een nieuwe in gebruik was genomen. We zijn heel wat keren met deze veerboot heen en weer gegaan...
 

donderdag 27 september 2012

Tromsø

Nog even een ommetje door de stad
 
 

Naar het noorden

Ik moet voor mijn werk twee dagen naar het Norsk Polarinstitutt. Wytske gaat mee om haar vriendinnen in Vangsvik te bezoeken. Eerst zien we nog een stukje Lysefjorden (Preikestolen). Verder is het eigenlijk steeds bewolkt. Maar bij Senja trekt de bewolking open en zien we zowaar Vangsvik weer liggen. Met verse sneeuw op de Solberg. En het groen is al vervangen door de herfstkleuren. In Tromsø staat het ontvangstcomité klaar.
 
 
 
 
 
 

zondag 23 september 2012

Vissen

Vandaag scheen de zon en was er geen wind. We zijn naar Kvassheim gefietst en zijn gaan vissen vanaf de pier. Het is goed opletten dat de haak niet in het kelp verdwijnt. Wytske had succes en kreeg een koolvis aan de haak.