Boele, Marian, Ruurd & Wytske

zaterdag 31 maart 2012

Kunst in Klepp

Vandaag hebben we een expositie in Klepp in het Folgehuset bezocht. De muzikant en schilder Pappa Svein uit Vangsvik is geboren hier in Jæren en had ons uitgenodigd. Kunst, muziek en goed gezelschap, het was en goede dag. En zowaar nog wat kunst aangeschaft.
 

 

 

 

 

 

 

zondag 25 maart 2012

Strandweer

En om er weer in te komen, een dagje strand. De nieuwe strandhengel is getest, de hond mocht weer achter een bal aan en vliegeren natuurlijk. En twee zeehonden gezien.
 
 
 
 
 

zaterdag 24 maart 2012

En weer terug

Alles weer bij elkaar rapen en in de auto proppen. Weer 1100 km en 4 uur met de boot (met dank aan de altijd parate Noorse douane).
 
 
 
 

vrijdag 23 maart 2012

Kermis

UItgerekend deze week is er kermis in Sneek !
 
 
 
 
 

donderdag 22 maart 2012

Skyline

Met Venus en Jupiter als toegift!
 

Zwarte Haan

Naast de culinaire hoogtepunten kent Nederland ook een uniek cultuurlandschap.
 
 
 
 

woensdag 21 maart 2012

Snits

Heerlijk weer vandaag dus tijd voor wat culturele en culinaire hoogtepunten in de buitenlucht.
 
 

dinsdag 20 maart 2012

De boerderij

Na de crematie op weg naar koffie en broodjes met de familie, aan de kinderen laten zien waar moeders is opgegroeid. De boerderij is inmiddels opgeknapt en de grote bomen voor het huis zijn verdwenen, maar de pere- en zure appelbomen naast het huis staan er nog. Oma maakte er vroeger heerlijke appelmoes van!
 

maandag 19 maart 2012

Uit de muur

Je moet je kinderen toch ook kennis laten maken met typisch Nederlandse gewoonten. En ze moeten leren dat een frikadel erg heet kan zijn...
 
 

zondag 18 maart 2012

Competitie

Jong tegen oud in de diciplines sudoku, puzzelen en dammen...
 
 
 

Oude gewoonten

Samen op het balkon was reeds in Vangsvik een gebruik. In Sneek wordt de draad direct weer opgepakt.
 
 
 

zaterdag 17 maart 2012

Van Noorwegen naar Nederland

Na ruim 1100 km en 3,5 uur met de veerboot dan eindelijk vanuit Brusand (03:00) aangekomen in Sneek om 19:55. En om 20:00 zaten we achter de patat.
 
 
 
 
 

vrijdag 16 maart 2012

Nog één keer...

 
Schoon gemaakt en klaar om ingeruild te worden na 5 trouwe jaren.

donderdag 15 maart 2012

Nieuwe bil

Omdat we nogal onverwacht een week naar Nederland gaan, hadden we opeens een "banden probleem". We rijden hier nog op spijkerbanden in onze 4wd Subaru Forrester. Heerlijke auto voor het noorden die zich niet door enkele decimeters sneeuw, steile wegen of zelfs de afwezigheid van een weg laat tegenhouden (maar dat gaat dan wel ten koste van het verbruik). Maar met spijkerbanden kom je Denemarken niet in en goede zomerbanden hadden we nog niet aangeschaft. Affijn, in plaats van nieuwe banden hebben we maar een nieuwe auto gekocht. Eén die beter past bij de omstandigheden in het zuiden van Noorwegen (en waarmee we naar Nederland kunnen rijden zonder onderweg te moeten tanken): een Volvo V50 2.0 Diesel.

woensdag 14 maart 2012

Beving

Ik zat op de bank en voelde dat het huis begon te schudden. Het duurde ongeveer 10 seconden en toen was het weer voorbij. Ik dacht eerst aan een grote vrachtwagen maar al snel bleek het om een aardbeving te gaan.

maandag 12 maart 2012

Isfjorden

Voor mijn werk ben ik aan de slag gegaan met sonar gegevens van Svalbard. Ik ben begonnen met Isfjorden bij Spitsbergen. Zie hier mijn eerste poging. Ik heb een kaart die ik voor het Norsk Polarinstitutt heb gemaakt op de achtergrond. De fjord is hier ongeveer 250 meter diep. De kleinste details op deze kaart zijn 10 meter. Je ziet de sporen die gletsjers hebben achtergelaten en aan de rand zie je een paar lawines.

woensdag 7 maart 2012

Ik reis alleen!

Door omstandigheden gaan de kinderen alleen naar het hoge noorden. Ze gaan vrienden op Senja bezoeken. Marian gaat met ze mee naar Oslo en gaat van daar uit naar Nederland. Over 6 dagen komt iedereen weer terug.
 

zaterdag 3 maart 2012

Uitwaaien