Boele, Marian, Ruurd & Wytske

maandag 28 november 2011

Inside tip

Zo ergens tussen Narvik en Kirkeness is er een leuke camping waar je terecht kan met je caravan. Maar je kan natuurlijk ook een hytte nemen of een kamer huren. Het eten is er heerlijk en een duik in het zwembad maakt het verblijf helemaal af!
 

Solbergfjorden deel....

Geen zon meer boven de Solbergfjord maar de plaatjes zijn er niet minder om. Hier een ouder schip van de Hurtigenrute dat rond het middaguur voorbij komt varen.
 

zondag 27 november 2011

Advent

De eerste adventsdag gaat hier de feestverlichting aan.
 

Mist aan de overkant

 

maandag 21 november 2011

Vooruitgang

Eerst woonden we op een eiland met zo'n 100 inwoners en ons adres was: "9304, Vengsøy". Er was slechts één weg en de post werd lokaal afgehandeld, dus dat was geen probleem. Daarna naar Vangsvik, 300 inwoners maar nog steeds geen straatnaam of huisnummer. Toen de postbode voor het eerst onze naam op een envelop zag, werd even nagevraagd in de lokale winkel wat er aan de hand was en sindsdien hebben we trouw onze post in de juiste brievenbus ontvangen.
Brusand heeft zo'n 400 inwoners en nu hebben we eindelijk een echt adres met straat en huisnummer.


View Brusand in a larger map

zondag 20 november 2011

En dan nu echt de laatste

Toch nog een redelijk onbewolkt dagje en dus was de laatste zon van 2011 in Vangsvik nog te zien. Maar we hoeven dit keer niet tot 2012 te wachten. Als we met de boot naar het zuiden varen half december gaan we de zon weer tegemoet.


Zie hier hoe het in 2010 er uit zag op 20 november...

zaterdag 19 november 2011

Middagrood

Het was extra lekker uitslapen nadat we een huis gekocht hebben. Toen we uit bed kwamen zagen we dit.
 

 

Wandeling

Beetje zon, beetje sneeuw en een beetje koud. Maar heel mooi....
 

 

 

vrijdag 18 november 2011

Kopen



"Solgt" is verkocht op zijn Noors. Drie keer raden wie de kopers zijn. Hint: we zeggen de huur van ons huis in Jørpeland op want twee huizen in de omgeving van Stavanger hebben we niet nodig.

maandag 14 november 2011

De eerste sneeuw

De laatste zon en de eerste sneeuw gaan hand in hand. Vanmorgen nog een witte deken, vanmiddag de volle laag en weer als vanouds de bocht door glibberen op de winterbanden.
 

 

zaterdag 12 november 2011

Hieperdepiep

 

De buurvrouwen hadden een verjaardagsmaal voor Marian gemaakt met scharrel-elanden-vlees. Het bleef nog lang onrustig in Vangsvik op Marians 46ste verjaardag...

De laatste zon?

 

De zon komt nog wel een paar dagen boven de horizon maar de verwachting is dat de volgende dagen de hemel bewolkt zal zijn dus vandaag kon wel eens de laatste dag zijn dat we de zon gezien hebben.

donderdag 10 november 2011

Jip en Janneke

 

Het muizen kill team in rust.

vrijdag 4 november 2011

Verkopen

 

Ons mooie huis is verkocht. Niet leuk maar wel prettig dat het zo snel is gegaan. Direct nadat bekend werd dat we naar Stavanger zouden vertrekken, werden we al benaderd door mensen die inetresse hadden om ons huis over te nemen. En vanavond zijn we het eens geworden over de prijs.

dinsdag 1 november 2011

Huren

Vanaf vandaag huren we een huis in Jørpeland. Het duurt nog wel anderhalve maand voordat we erin gaan wonen, maar de huur is al begonnen. Volgens de eigenaar is vandaag de weg geasfalteerd en is het huis opgeleverd.