Boele, Marian, Ruurd & Wytske

maandag 31 oktober 2011

Pakje uit Nederland

Geregeld komt er een pakket uit Nederland. Onze voorraad stroopwafels, hagelslag en (mijn persoonlijke favoriet) kaas is nu weer op peil. En voor Wytske waren er nog nieuwe oorbellen.
 

 

vrijdag 28 oktober 2011

Halloween

 

 

 

dinsdag 25 oktober 2011

Laatste zon boven Isfjorden

Na het opstijgen van Longyearbyen omdraaien boven Isfjorden en nog net de laatste zon gezien. In Spitsbergen is de mørketid begonnen. Wij hebben nog een maandje te gaan in Vangsvik.

maandag 24 oktober 2011

Afscheid Spitsbergen

Voor mijn vertrek bij NP nog één overleg bij Syselmannen (het bestuur op Svalbard). Zag nog net Vengsøy liggen en nog een mooi overzicht van Tromsø. Op Spitsbergen nog een schemerig licht en vooral veel ijzel. Ik heb nu net 1,5 km gelopen (kantoor-winkel-appartement) en ik ben bekaf van het geglibber.
 

 

 

 

 

zaterdag 22 oktober 2011

Beetje triest

Zoals het altijd een feestelijk gevoel is als de boot weer in het water gaat, is het uit het water halen altijd een beetje triest. Dit keer weten we ook nog niet waar de boot terecht komt als we in Jørpeland zijn. Het is zelfs onzeker of ik hem wel mee krijg. Ik heb een ongeremde trailer en geen winterbanden. En om met maximaal 60 km per uur naar Stavanger te rijden in de winter is niet iets waar ik mij op verheug.
 

 

vrijdag 21 oktober 2011

Oogsten met het hele gezin

De herfst is de tijd om uit de natuur te oogsten zoals dat genoemd wordt hier. Wytske belde een vriendinnetje (10 jaar) om te komen spelen maar ze was helaas op elandenjacht. In de krant was een oproep om de mooiste plaatjes te delen met de lezers. Hieronder een selectie.






Omdat de beren hier al geoogst waren, was deze inzender afgereisd naar Canada.

zondag 16 oktober 2011

Hot for Swing

Vanavond was er in de kerk een optreden van trio "Hot for swing" aangevuld met lokaal talent: drummer, contrabassist, saxofonist en zangeres. Nu is "swing" niet echt onze muzieksmaak maar dat detail werd meer dan goed gemaakt door het enthousisame van de artiesten en het publiek.
 

zaterdag 15 oktober 2011

Voorbereidingen

De kinderen zijn zich ieder op zijn manier aan het voorbereiden. Ruurd is al begonnen om zijn Lego verzameling verhuisklaar te maken en Wytske heeft op Google streetview een virtueel rondje om haar nieuwe school gelopen.

 

 

 

Wat er in een week kan veranderen

Een baan bij het Norsk Polarinstitutt bijvoorbeeld, of een huis op het eiland Senja.

Maandag kreeg ik een goed aanbod van Statens Kartverk Sjø (de Noorse hydrografische dienst) maar met als voorwaarde dat ik in Stavanger zou komen wonen. Het aanbod was zo goed dat het ondenkbare toch maar eens opnieuw overdacht moest worden.
Woensdag was de kogel door de kerk en donderdag hadden we een huis in Jørpeland. Voor wie niet weet waar dat ligt, het is zo'n 2000 km ten zuiden van Vangsvik en op een half uur varen van Stavanger. Zo komt er dan binnen een week een onverwacht einde aan het leven boven de poolcirkel.

Waarschijnlijk verhuizen we eind december/begin januari.

donderdag 13 oktober 2011

Overleg in Oslo

Onderweg van Tromsø naar Olso voor een overleg over EU regelgeving, klinkt saai en dat is het ook wel. Maar het uitzicht om 6:45 ergens halverwege Noorwegen is adembenemend.

zaterdag 8 oktober 2011

Daar gaan we weer...

De bladeren van de bomen en de sneeuw weer op de toppen.
 

zaterdag 1 oktober 2011

Modderbad...

Denk je net even af te slappen in het bad, is er weer eens een "probleemje" met de watervoorziening in het dorp...
 

Pizza di Mamma

Wat is een weekend zonder...
 

Zuidwaarts

Alles wat maar een greintje verstand heeft vlucht nu naar het zuiden. Hier een v-vlucht.
 

 

Heineken jacht

Een (leeg!) blikje Heineken in de boom en de jacht kan beginnen.