Boele, Marian, Ruurd & Wytske

donderdag 29 september 2011

2009, 2010, ....

Met nog één dag te gaan de laatste top binnen gehaald en daarmee de felbegeerde mok veiliggesteld! Ruurd heeft niet alleen de vereiste 10 toppen gelopen maar heeft nu alle 12 toppen op zijn naam staan. Daarmee heeft hij een extra prijs verdiend.
 

 

maandag 26 september 2011

SAM deel 2

In januari had ik al kort de Simple Aurora Monitor oftwel SAM geintroduceerd. Nu is eindelijk de verbeterde versie klaar. De sensoren zijn nu begraven in de grond om de temperatuur constant te houden. Het oude laptopje dat in onze slaapkamer stond te ratelen en steeds warmer werd (en steeds vaker vastliep) is vervangen door een nieuwe computer die ik samen met Ruurd heb gebouwd. Daarmee is nu eindelijk de SAM weer online. Vandaag proefgedraaid en zeer tevreden. Ik heb nu bijna dezelfde gevoeligheid als het observatorium in Tromsø!
Het weerstation gaat nu ook via de nieuwe computer en binnenkort komt er nog een webcam bij. De TV is ook aangesloten dus nu kunnen de kinderen ook internetten en gamen met de TV als scherm.


 

 

donderdag 22 september 2011

Kaperdalen

Met de school op bezoek bij de Nikolai Olsen in het Kaperdal. Of in ieder geval bij zijn hut want de Saam Nikolai is in 1986 overleden. Zijn huis van berkebomen staat er nog met zijn spullen er nog in. Dus lekker met een bijl op bomen inhakken, vuurtje stoken en worstje grillen. Er zou overnacht worden in de buitenlucht maar dat bleek toch wat te ambitieus.
 

 

 

 

 

dinsdag 20 september 2011

Rood III en IV

Nog meer herfstrood. Tijdens een wandeling vanmiddag zagen we deze mooie rode paddestoelen. En een duidelijke voorbode van de winter zijn de rode wegstaken die deze week opeens weer uit de grond schoten.
 

 

zondag 18 september 2011

De Bank (herfsteditie)

 

Zie hier de vroege zomereditie.

Jacht III

Het hazenjachtkamp is voorbij. Non stop regen, weinig slaap en 4 hazen is de oogst. Ik heb begrepen dat de honden het meeste werk doen. Ze sporen de hazen op, blaffen als ze er een gezien hebben en drijven het beestje vervolgens richting de jager. Het villen en schoonmaken was geen probleem volgens Ruurd en ze smaakten overheerlijk.
 

 

 

 

 

vrijdag 16 september 2011

Jacht II

Ruurd en Jip zijn dit weekend de grote jagers. Jip scoort aan de lopende band muizen en Ruurd gaat vandaag op hazenjacht. Een tweedaagse kennismakingscursus voor kinderen. Moet je in Nederland eens proberen...
 

zaterdag 10 september 2011

De Mok 2011

Vandaag de laatste twee van de tien toppen bedwongen waarmee de felbegeerde Mok is zekergesteld (in ieder geval voor Marian, Ruurd en Wytske, ik heb nog wat in te halen vanwege mijn Spitsbergen veldwerk).
 

vrijdag 9 september 2011

Rood II

En niet alleen de luchten worden rood in de herfst. Hier nog wat sfeerbeelden van een wandeling naar de Skatvikfjellet.
 

 

 

Jacht I

De muizen hebben het zwaar. Jip en Janneke komen aan de lopende band met muizen aanzetten. Jip als voormalige zwerfkat verorbert ze (met luid gekraak) terwijl Janneke het toch maar bij de brokjes houdt.
 

 

donderdag 8 september 2011

Rood I

Vandaag op en neer naar Stavanger geweest. Alsof je vanuit Amsterdam een dagje in Rome gaat werken. Maar dan met regen, veel regen. Eind van de dag met het vliegtuig terug naar Bardufoss en dan met de bus naar Finnsnes. Vanuit de bus kon ik Senja zien liggen met een vuurrode hemel. Borte bra, hjemme best.