Boele, Marian, Ruurd & Wytske

zaterdag 29 januari 2011

SAM

Zie hier de eerste resultaten van de Simple Aurora Monitor (SAM):



Mijn kerstproject nadert zijn einde, de laatste tests zijn begonnen. Het is een magnetometer met 3 sensoren (Simple Aurora Monitor, SAM). Hier op 69 graden noorderbreedte is het aardmagnetisch veld het meest blootgesteld aan de invloed van de zonnewind. Vandaar ook dat dit zo'n goede plek is om het noorderlicht te zien.





Deze week proefdraaien en als alles lijkt te kloppen dan wordt de SAM gekoppeld aan het netwerk van SAM's en ben ik de meest noordelijke.
Verder ben ik bezig om een SAM op ons station Troll op Antarctica op te zetten, daarover later meer.

Takras

Oftewel dak-lawine. Afgelopen dagen hadden we "mildvær" en dat wordt hier niet zonder reden uitgesproken alsof je net iets heel vies gegeten hebt. "Plusgrader" geeft nogal wat ongemak in de winter zoals (nog) gladdere wegen en meer lawines. Hier dus een zeer plaatselijk variant.


ramp-tourisme komt op gang

herstelwerkzaamheden zijn gestart

dinsdag 25 januari 2011

iOslo

Net als iVangsvik maar dan iets anders.

donderdag 20 januari 2011

Hij is er weer!

Vandaag was in Vangsvik de zon weer te zien voor een paar minuten. Marian en de kinderen hebben hem gezien. De "mørketid" (donkere tijd) is nu officieel voorbij! Tromsø moet nog een dagje wachten.

Hier een filmpje van de dag:

zondag 16 januari 2011

déjà vu

Op zondagavond met een bakje bevroren nassi naar mijn kamer...

woensdag 12 januari 2011

Hema

"Ik mis alleen de Hema" gaat niet meer up want de Hema is nu ook online. We hebben er ons 2010 fotoalbum laten afdrukken. Als extraatje kun je hem dan ook online zetten. En omdat we weten hoe dodelijk saai het is om iemand anders zijn fotoalbum te bekijken, raden wij u af om op DEZE LINK te klikken.

zaterdag 1 januari 2011

2011

is begonnen...